torsdag 26. november 2009

Climategate

Private eposter og dokumenter fra Phil Jones ved CRU har som kjent ulovlige blitt lagt ut på internett. Dette omtales i en del miljøer som Climategate. Climategate spiller på Watergate-skandalen fra 1974.

Kort sammendrag av Watergate var at republikanere ble tatt for å bryte seg inn hos demokratene i hensikten å installere lytteutstyr. Dette føret til president Nixon måtte trekke seg fra presidentembedet.

Hva er likhetene mellom Watergate og den såkalte Climategate: Noen har, eller har prøvd, å skaffe seg ulovlig informasjon. I 1974 var det Republikanerne som hadde gjort noe ulovlig, i 2009 er det klimafornektere som har gjort noe ulovlig. I 1974 måtte republikanerne ta sitt fall, faller de skyldige denne gangen?

Heleri av informasjon?

Nå vet jeg ikke hva benevnelsen på å spre ulovlig informasjon på nettet. Sprer en ulovlig innhentete gjenstander (tyvegods) er det heleri. Sprer jeg mine mp3 filer på nettet kalles det piratvirksomhet. Hva er det klimarealistene gjør nå når de sprer disse opplagt ulovelig innhendete epostene: Heleri eller piratvirksomhet?

5 kommentarer:

 1. Etter at du har vurdert og kommentert formalitetene i denne saken Climagate, hva med å kommentere selve innholdet i lekkasjen?

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest gjennom alle de tusner av eposter og dokumenter som har blitt trukket frem. Det lille jeg har lest ser ut for meg som relativt normal kommunikasjon mellom personer som kjenner hverandre. Dette sammenfaller med kommentarene fra f.eks. redaktøren i forskning.no som har satt seg dypere inn i innholdet: http://www.forskning.no/artikler/2009/november/235695

  SvarSlett
 3. Sånn erfaringsmessig så vil det nok ha lite å sei for fornektarane si oppfatning av denne hendinga same kor lite det ser ut til å vera av faktisk dokumentert svindel og unnaluring av data i denne stolne informasjonen.
  Dei kjem til å hugsa alle dei påståelege overskriftene og innlegga i fornektarbloggar og la det vera gjeldande for kva som er røynda.
  Uansett kor sakleg desse skuldingane vert attendevist vil me nok i lang tid framover få høyra korleis heile teorien om menneskeskapt oppvarming vart avslørt som juks gjennom "Climategate". For nett så enkle er desse folka. Berre sjå på den ustoppelege repetisjonen av argument som at forskarane spådde istid på 70-talet og at temperaturen har gått ned sidan '98 og anna sludder.

  SvarSlett
 4. New scientist har forøvrig en brukbar gjenomgang av epostene:

  http://www.newscientist.com/article/dn18238-why-theres-no-sign-of-a-climate-conspiracy-in-hacked-emails.html?page=3

  SvarSlett
 5. Nettstaden MediaMatters.org har og ein ryddig og oversiktleg gjennomgang:
  http://mediamatters.org/research/200912010002

  SvarSlett