fredag 25. januar 2013

Norge 2012


Kort oppsummering av Norge i 2012 viser at temperaturen var like over Normalen, og nedbøren var like over normalen. Sammenlikner vi med perioden 1981 - 2010 er nedbøren like over normalen og temperaturen like under normalen, noe som nok matcher det generelle inntrykket at det har vært er kaldt og vått år.

Nedbøren for Norge som helhet. Prikkene viser de årlige nedbørmengdene med 2012 markert i rødt. Den grønne heltrukne linjen er normalen og den kortere grønne stiplede linjen er gjennomsnittet av 1981 - 2010. Den blå linjen er et glidende 10 års middel, og den tynne blå stiplede linjen er trenden gjennom hele datasettet.

Temperaturen for Norge som helhet. Prikkene viser de årlige temperaturene med 2012 markert i rødt. Den grønne heltrukne linjen er normalen og den kortere grønne stiplede linjen er gjennomsnittet av 1981 - 2010. Den røde linjen er et glidende 10 års middel, og den tynne røde stiplede linjen er trenden gjennom hele datasettet.

4 kommentarer:

  1. Den grønne prikkede linjen i temperaturdiagrammet ser interessant ut. Er Norge i ferd med å bli globalt?

    SvarSlett
  2. Nå skjønte jeg ikke kommentaren din Erik. Den grønne er gjennomsnittet av 1981 - 2010 for henholdsvis temperatur og nedbør. Jeg nevnte vel ikke globalt over?

    SvarSlett
  3. Så vidt jeg kunne se, gikk den grønne horisontalt, helt i tråd med global temperatur. :o)

    SvarSlett
  4. Den grønne er horisontal da det er hvordan den er definert, og det har ingen ting med trenden over kortere og lengre perioder å gjøre.

    SvarSlett