tirsdag 10. august 2010

De egentlige problemene

Det er nå helt klart at klimaendringene er i full gang (http://www.ncdc.noaa.gov/bams-state-of-the-climate/http://www.tu.no/miljo/article253177.ece ). Som IPCC har skrevet i sine tre siste hovedrapporter er det ingen tvil om at klimaendringene har en klar menneskelig komponent. Nå har klimaet variart til alle tider uten at verden har gått under, så hva er det egentlige problemet.

De egentlige problemene for oss mennesker er kombinasjonen antall mennesker, infrastruktur og klimaendringene. For eksempel har Jarrod Velch ved universitetet i California ledet en gruppe som har sett på matsikkerhet, og de ser at verdens risavlinger trolig vil gå kraftig ned (VG, Dagbladet, Aftenposten). Eksemplet over er bare et av mange eksempler på sårbarheten vi mennesker er utsatt for om klimaendringene får gå sin gang. For å se en flott gjennomgang av sårbarhet er det vel vært å se på UK metoffice sin applikasjon i Google Earth.


Ps. Enkelte selskaper tar dette seriøst, for eksempel har vinprodusenten Torres begynt å kjøpe høyereliggende jord for å være forberedt på høyere temperaturer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar