tirsdag 12. mai 2009

Partipolitisk miljøpolitikk

I oppkjøringen til valgkampen krangler nå FRP og SV om hvem som har beste miljøpolitikk. Når det gjelder klima og tiltak for å få ned klimautslippene har de en klart ulik profil. FRP har endelig innrømmt at det er en menneskelig del i global oppvarming, for bare et år eller to siden trakk de dette i tvil. (Ser du i programmet til FRP finner du fortsatt rester av fornektelse). Nå vil 
Til sammenlikning er SV program innen klima her. En rask gjenomlesning av teksten ser de tilsynelatende like ut. Går en i detaljer ser en at FRP starter med å så tvil om det er noe å jobbe med, deretter kommer de opp med en rekke ikke forpliktende tiltak: De vil oppfordre til, tilrettelegge for osv. Her er SV mer konkret og stiller sterkere krav. SV vil for eksempel skru ned på utvinningahastigheten av olje og gass, mens FRP ikke vil regulere dette.

Om 10 år vil det bli interresant å se om vi har lagt om noe som helst, slår for eksempel anslaget om 50% miljøvennlige personbiler til vi dette bety store reduksjoner i utslipp fra husholdningene. For å få til dette kreves to tiltak: Standardisering av lading/påfyll og en utbygging av infrastruktur så det er mulig å benytte bilene like enkelt som bensin/diesel biler i dag.

1 kommentar:

  1. Om ti år går nok ikke 50% av personbilene på bensin uansett.

    SvarSlett